Levertijd: 2 - 5 werkdagen
De kogel- of kettle barbecue is wellicht de meest ...
€ 149,00
1 uitvoering
Patton Kettle Chef 57 cm houtskool BBQ
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
De kogel- of kettle barbecue is wellicht de meest ...
€ 149,00
1 uitvoering
Patton Kettle Chef 57 cm houtskool BBQ Patton

Houtskool of briketten voor jouw BBQ?

Om een barbecue te kunnen gebruiken heb je natuurlijk materiaal nodig waarmee je de barbecue langdurig warm #### houden. Hierbij kun je kiezen uit verschillend materiaal. Zo beschikken wij natuurlijk over het authentieke houtskool, maar je #### ook gebruik maken van briketten. Je zou het misschien niet zeggen, maar er zit veel verschil in het gebruik van houtskool of briketten. Daarnaast geld het feit dat er van beide materialen ook verschillende varianten beschikbaar zijn. Zo heb je in een kamado ander houtskool nodig dan in een normale open BBQ. Wij beschikken over verschillende soorten houtskool. Lees gauw alle specificaties en kies het geschikte materiaal voor jouw gezellige avond BBQ’en. 

BBQ briketten

Briketten worden ontwikkeld uit resten van BBQ houtskool productie. De resten worden in zijn geheel tot poeder fijn gemaald en worden daarna met behulp van een speciaal bindmiddel tot verfijnde blokjes samen geperst. Een briket wordt vaak gebruikt bij een BBQ met deksel. Briketten worden iets minder warm maar branden wel iets langer. Zo kun je voor een kogelbarbecue of een kamado het best kiezen voor briketten in plaats van BBQ houtskool. Dergelijke barbecues houden de warmte beter vast. Een briket warmt ook iets minder snel op dan BBQ houtskool. Voor het verwarmen van briketten kun je daarom het best gebruik maken van een BBQ starter.

BBQ houtskool

Beschik jij over een open BBQ? Dan kun je het best kiezen voor BBQ houtskool i.p.v. briketten. Een open BBQ is ideaal voor het direct grillen van vlees. Het vlees ligt direct boven de warmtebron. Zoals eerder vermeld zul je BBQ houtskool sneller verbruiken dan briketten. Om de goede temperatuur van de BBQ te kunnen bewaken, kun je het best regelmatig nieuwe kooltjes op de BBQ plaatsen. Nieuw houtskool kun je het best per vijftien tot twintig minuten op de stapel plaatsen. Zo kun je de gehele avond genieten van wat heerlijk gegrild eten!

Ben je op zoek naar een BBQ houtskool of -briketten?

Wij beschikken over voldoende kennis om jou verder te helpen bij het kiezen van het juiste materiaal. Voor al jouw vragen kun je terecht bij onze klantenservice. Zij helpen jou graag verder en voorzien jou van alle informatie of een goed advies. Je #### hen bereiken met behulp van onze contactpagina!  Tip: Bekijk ook onze andere BBQ accessoires!