Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Speciale vijverpotgrond voor het aanplanten van ...
€ 19,95
1 uitvoering
Vijverpotgrond 15 liter
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Speciale vijverpotgrond voor het aanplanten van ...
€ 19,95
1 uitvoering
Vijverpotgrond 15 liter Moerings waterplanten
Levertijd: niet leverbaar
VDL vijveraarde is een voedingsaarde voor ...
€ 21,95
1 uitvoering
Vijveraarde
Levertijd: niet leverbaar
VDL vijveraarde is een voedingsaarde voor ...
€ 21,95
1 uitvoering
Vijveraarde
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Deze speciaal voor waterlelies samengestelde ...
€ 21,95
1 uitvoering
Waterlelie aarde
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Deze speciaal voor waterlelies samengestelde ...
€ 21,95
1 uitvoering
Waterlelie aarde Ubbink

Creëer een gezonde bodem voor je vijver met vijveraarde

Ben je op zoek naar vijveraarde? Vijveraarde is belangrijk bij het creëren van een voedingsrijke bodem voor de beplanting in de vijver. Door de juiste samenstelling van substraat en vijveraarde kun je een optimale bodem voor je vijver creëren. De optimale bodem is voorzien van nuttige bacteriën en organismen die je kunnen helpen om het water kraak helder te houden. Vijveraarde kan zorgen voor een voedingsrijke bodem van je vijver waarin planten goed kunnen groeien. Zowel substraat als vijveraarde kunnen goed worden gebruikt voor het vullen van jouw vijvermanden. Wanneer je een vijveraarde uit gaat kiezen is het belangrijk om met een aantal belangrijke aspecten rekening te houden. Deze aspecten zorgen ervoor dat je het juiste vijveraarde kiest waarin alle vijverplanten een optimale groei kunnen waarborgen.

Waarom kies je voor vijveraarde

Voor het gebruik van vijveraarde is het belangrijk dat je zorgvuldig tewerk gaat, hierbij maakt het niet uit of je nu de bodem, een korf, vijvermand of vijverrand gaat vullen. Je kunt het best geen normale aarde gebruiken voor het maken van een boden of vullen van een korf of vijvermand, vijveraarde is namelijk voorzien van een goede samenstelling van turf, klei zanden en vijveraarde klei. Met behulp van deze mix zullen al jouw waterplanten op een gezonde en consistente manier kunnen groeien! Vijveraarde is dus het perfecte middel voor het creëren van een gezonde bodem, maar hoe breng je vijveraarde nu op een gepaste manier aan in de vijver. Er zijn een aantal stappen die je moet doorlopen voor het aanbrengen van vijveraarde.

Het aanbrengen van vijveraarde en substraat

Allereerst raden wij aan om het vijveraarde goed nat te maken tot dat je beschikt over een goed nat mengel. Let op, wanneer je de vijverbodem gaat vullen heb je best wel wat vijveraarde nodig. Het mag dus een best groot mengsel zijn. Persoonlijk hebben wij altijd de stelregel dat een vijverbodem zo’n 8-10 cm gevuld moet zijn met vijveraarde. Bovenop de vijveraarde zou je substraat of grind aan kunnen brengen. Substraat of grind is ideaal voor micro organismen. Deze kunnen hier gemakkelijk in nestelen en dragen bij aan het maken van een kraakheldere vijver met een gezond biologisch evenwicht. In een vijvermand kun je uiteraard ook vijveraarde plaatsen. Zijn de mazen van een vijvermand te groot? Kies dan voor een vijvermand doek voor jouw vijvermand. Hierin kan prima wat vijveraarde worden geplaatst.
  Meer informatie over vijveraarde? Wij raden te allen tijde af om vijveraarde in de vijver te plaatsen en al helemaal om bemeste vijveraarde in de vijver te plaatsen. Door een hoog gehalte aan voedingsstoffen kan er door bemeste tuinaarde een grote hoeveelheid aan algen in het water terecht komen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Gebruik dus altijd vijversubstraat en/of vijveraarde. Wil je graag wat meer te weten komen over het gebruik van vijveraarde? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om jou te helpen en te adviseren over het juiste substraat of vijveraarde. Je kunt gerust contact opnemen op onze contactpagina!
Gerelateerde artikels