Levertijd: niet leverbaar
Deze losse LED lichtbronnen zijn geschikt als ...
€ 9,95
1 uitvoering
LED lichtbron e14 rood - geel voor feestverlichting
Levertijd: niet leverbaar
Deze losse LED lichtbronnen zijn geschikt als ...
€ 9,95
1 uitvoering
LED lichtbron e14 rood - geel voor feestverlichting Konstsmide

Tips om een lamp te vervangen

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten lampen. Het komt natuurlijk wel eens voor dat een lamp stuk gaat of gewoon helemaal is uitgebrand. Je ontkomt er dan natuurlijk niet aan om een lamp te vervangen. Het vervangen van een lamp is over het algemeen vrij makkelijk. Wanneer je een lamp wilt vervangen is het hoofdzakelijk belangrijk om rekening te houden met de fitting. Verder is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met het type licht dat je graag in een bepaalde omgeving wilt. Wil je een warme verlichting in huis of in de tuin? Kies er dan voor om de lamp te vervangen voor een warme variant verlichting. Wanneer een lamp vooral een functioneel doel heeft, dan raden wij je aan te kiezen voor fel wit licht. Witte buitenverlichting biedt vooral een duidelijke vorm van verlichting en is daarom ideaal voor de onoverzichtelijke plekken in de tuin!

Energie besparen door je lamp te vervangen

Een lamp hoef je niet altijd te vervangen omdat deze op is gebrand of juist kapot is. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om simpel weg te kiezen voor een nieuwe lamp omdat deze veel kosten kan besparen. Door bijvoorbeeld over te gaan op led verlichting kun je jouw kosten wat betreft verbruik ontzettend drukken. Zo is led verlichting een stuk goed koper dan vrijwel alle andere varianten verlichting. Led verlichting is in verschillende kleuren te verkrijgen en kan in veel gevallen ook worden omgezet naar een prachtige warme kleur. De levensduur van led verlichting is ook aanzienlijk langer dan lampen van voorheen. Vanwege de veelzijdigheid van led verlichting en het feit dat deze kosten besparend is, raden wij te allen tijde aan om een lamp te vervangen voor een led variant!

Het armatuur en de fitting van een lamp

Wanneer je een lamp gaat vervangen wil je er natuur lijk zeker van zijn dat je de juiste hebt. Over het algemeen moet je rekening houden met de fitting, maar de omvang van de lamp zelf is in veel gevallen ook van groot belang. Wanneer de lamp te groot is past deze natuurlijk niet in de armatuur. Wanneer je een lamp gaat vervangen houd je dus rekening met de fitting en de omvang van de lamp in tegenstelling tot het armatuur van de lamp.

Veilig een lamp vervangen

Voordat je een lamp gaat vervangen is het belangrijk om rekening te houden met het stroom en de warmte. Wanneer je een gewenste lamp wilt vervangen doe je als het ware als eerst de stroom uit. Zo ben je er zeker van dat je geen schok krijgt. Daarnaast is het nooit verstandig om een lamp te vervangen die net stuk is gegaan. De lamp kan nog warm zijn waardoor je jouw vingers kunt verbranden. Laat de lamp dus eerst even afkoelen alvorens je deze gaat vervangen. Wil je nog meer tips over lampen of het vervangen van een lamp? Neem dan even contact met ons op middels de contactpagina!
Gerelateerde artikels